حجت الاسلام محمد علی لیالی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اینکه بحث اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفت، ابراز داشت: این بحث دارای الزاماتی است همچنین پیش زمینهها و شرایطی هم دارد و راه نجات بخش وضعیت اقتصادی ما هم چاره ای جز پرداختن به اقتصاد مقاومتی ندارد.
وی ادامه داد: با نهایت تأسف و تاثر باید اعلام کرد که فرهنگ حاکم بر کشور ما به ویژه فرهنگ کنونی با نگاه به اسراف، تبذیر، تجمل، گرایش به اشرافیت و عدم بهرهوری کافی از امکانات در کشور موجود است.
حجت الاسلام لیالی با بیان اینکه فرهنگ اقتصاد مقاومتی در کشور حاکم نیست، افزود: عدم حاکمیت فرهنگ اقتصاد مقاومتی و فرهنگ مدیریت مصرف به مجموعه ای از علل و عوامل برمی گردد که بخشی از آنها ممکن است به نگاه تعلیم و تربیت ما، بخشی دیگر به نظام خانواده ما و قسمتی دیگر از آن به نظام حاکمیت و حکومت ما برگردد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و مطالعات اسلامی عنوان کرد: پس از سالهای جنگ تفکر حاکمیت لیبرالی، گرایش به مصرف و مصرف گرایی به صورت اختصاصی در کشور ما تبلیغ شد که این عامل مهمی در عدم گرایش نهاد خانواده، حاکمیت، حکومت و اقتصاد حاکم بر کشور به اقتصاد مقاومتی بود.
استاد دانشگاه با بیان اینکه بایستی به فرهنگ دینی، هویت دینی و نوع نگاه به مصرف در فرهنگ دینی برگردیم، اظهار داشت: کشور با مشکلات، سختیها و شدائدی روبرو است که برای حل آنها چاره ای جز این نداریم که نگاهی برگرفته از تفکر دینی در قالب اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.
مخالفت تفکر دینی با اسراف و تبذیر
حجت الاسلام لیالی افزود: تفکر دینی در مصرف اسراف و تبذیر را نفی میکند، در فرهنگ دینی توجه به قناعت و هم نوعان وجود دارد، کمک و دستگیری دیگران دارای ارزش است، در سایه فرهنگی دینی با قناعت میشود بخشی از زیادهرویهایی که در عرصه مصرف و مصرف گرایی وجود دارد را کنترل کرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و مطالعات اسلامی ابراز کرد: جامعه، خانواده، حاکمیت و حکومت باید در عرصه تولید ملی و داخلی تاکید کنند و از مصرف لوازم وارداتی، فرهنگ وارداتی و اقتصاد وارداتی خود داری و جلوگیری کنند.
حجت الاسلام لیالی اظهار داشت: با توجه به وضعیت کنونی که در وضعیت تحریم قرار داریم و شرایط تحریم هم متأسفانه روز بروز سختتر میشود، عقل، تدبیر و مدیریت در این است که به داخل توجه شود نه به خارج و با پدیده واردات بی رویه مقابله شود.
وی مقابله با پدیده بیکاری، مقابله با بسیاری از نا به هنجاریهای اقتصادی و اجتماعی، افزایش توان ملی و تولید ملی را از آثار حمایت از تولید داخلی و ملی دانست و افزود: با تحقق این آثار اقتصاد ما از آسیب پذیری نجات پیدا میکند؛ بنابراین در سایه پرتو اقتصاد مقاومتی، راه کارها و الزامات آن است که میتوان به یک مدیریت صحیح در اداره جامعه رسید./875/302/ب3
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
اربعین
شاخصههای اندیشه سیاسی شهید بهشتی
آل خلیفه و حامیانش باید پاسخگوی تداوم فشارها بر شیخ عیسی قاسم با
جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی دین گریز شده اند یا دین گرا؟
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 7
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 6
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 5
سند 2030 - بخش چهرام
سند 2030 - بخش سوم
[عناوین آرشیوشده]