پنج شنبه 94 آبان 21 , ساعت 5:0 عصر
راز ارتباط و حضور ابراهیم یزدی در مراسم فرقه صوفیه گنابادیه چیست؟
پس از این که نورعلی تابنده به ریاست قطب فرقه صوفیه رسید نهضت آزادی از این امر استقبال کرد و رابطه ها و ارتباط ها و رفت و آمدها شدت یافت.
به گزارش ادیان نیوز،
http://adyannews.com/fa/news/79859/
در پاسخ به این سؤال باید به چند نکته توجه کرد.
نورعلی تابنده (مجذوب علی شاه) کیست؟
نورعلی تابنده رئیس و قطب فرقه صوفیه از سال 1371 جانشینی و سپس در سال 1375 ریاست قطب و ریاست فرقه صوفیه گنابادیه را به عهده گرفت.
سوابق، تحصیلات و زندگانی وی و نیز منابع صوفیه گنابادی بیان از این دارد که او سابقه صوفی گری در فرقه صوفیه نداشته بلکه برعکس مورد نزاع و اختلاف و در نهایت طرد فرقه صوفیه در سالهای قبل و بعد از انقلاب تا سال 1371 از طرف حلقه فرقه صوفیه و خانواده دارد.
چرایی حضور او در رأس فرقه صوفیه و جانشینی برای اقطاب گذشته فرقه محل تأمل و بررسی و تحلیل و تفصیل دارد .
سوابق زندگی و تحصیل نورعلی تابنده نشان میدهد که او گرایش به زندگی صوفیانه و آداب و روش و سنن صوفیانه نداشته و مطالعه چندان دقیقی در معارف دینی و علوم اسلامی و حتی منابع صوفی و تصوفی ندارد.
دراویش و صوفیه در گفته ها و نوشتههای خود تأکید دارند که در فعالیتهای سیاسی و حزبی فعالیت ندارند اما تحصیلات قضایی، تحصیلات عالیه حقوقی (دکترای حقوق در جرم و جزا از کشور فرانسه)، حضور در کشور فرانسه ، پذیرش وکالت محکومان و متهمان و زندانیان(در قبل و پس از انقلاب)،حضور در مناصب اجرایی و مدیریتی (در قبل از انقلاب در سیستم قضایی و وکالت) و پس از انقلاب (علاوه بر قضاوت و وکالت، حضور در دولت موقت بازرگان و نهضت آزادی به عنوان معاون وزیر ارشاد (ناصر میناچی وزیر ارشاد دولت موقت بازرگان)مدیریت و ریاست سازمان حج و زیارت! معاونت و وزارت دادگستری (صدر سید جواری)، ارتباط با جبهه ملی و نهضت آزادی و دولت موقت، از وی شخصیتی خارج رفته (فرانسه)، لیبرال و سکولار نشان میدهد تا زاهد و درویش و صوفی .
سوابق سیاسی و فعالیتهای سیاسی، حضور در جبهه ملی، نهضت آزادی، حضور فعال در عرصه انتخابات و حمایت از جریان فتنه در سال 88 و حمایت رسمی از کاندیداتوری مهدی کروبی برای ریاست جمهوری سال 88 و حضور در تجمعات و اجتماعات و اعلامیهها و بیانیههای سیاسی وی نشان از عدم اعتقاد و باور نورعلی تابنده به عدم دخالت فرقه فقرا! در فعالیتهای سیاسی دارد.
ابراهیم یزدی کیست؟
دکتر ابراهیم یزدی ایرانی – آمریکایی (با همسر و فرزندان با تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی) با تحصیلات دکترای داروسازی! و فعالیتهای سیاسی در قبل از انقلاب در آمریکا و اروپا (فرانسه) و حضور در جبهه ملی ایران و نهضت آزادی ایران و حضور فعال در دولت موقت بازرگان (به عنوان وزیر امور خارجه) و حضور در عرصه انتخابات و عرصه تحولات سیاسی و فتنهها و حوادث سالهای پس از انقلاب، و دبیر کل نهضت آزادی از سال 1375 از معرف ترین چهره های اپوزیسیون ایرانی است .
راز رابطه و ارتباط ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده و یا به تعبیر صحیح تر رابطه و ارتباط فرقه و گروهک نهضت آزادی و گروهک و فرقه صوفیه چیست؟
در پاسخ باید گفت، این ارتباط به امروز برنمی گردد. این ارتباط سابقة 60 ساله دارد. یعنی ارتباط و دلدادگی نهضت آزادی (ابراهیم یزدی) و فرقه صوفیه گنابادی (نورعلی تابنده) به سالهای دهه 20 و 30 40 و به ماجراهای مصدق و تأسیس جبهه ملی ایران بر میگردد.
ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده هر دو از اعضای جوان و البته اعضای خارج از کشور جبهه ملی هستند که در آمریکا (ابراهیم یزدی) و فرانسه (نورعلی تابنده) فعالیت میکنند، پس از مشکلات داخلی جبهه ملی و ریزشها در جبهه ملی و تأسیس نهضت آزادی ایران در سال 1340، هر دو به عضویت نهضت آزادی ایران در آمدند.
در قبل از انقلاب هر دو در فرانسه به فعالیتهای سیاسی مشغول بودند. اگر چه فرقه صوفیه و اقطاب آنها روابط تنگاتنگی با حکومت پهلوی داشتند؛ اما نورعلی تابنده از مخالفان سیاسی رژیم پهلوی بود!
او حتی وکالت زندانیان سیاسی و روحانیون مخلف رژیم را در رژیم پهلوی به عهده میگرفت.
مرحله بعدی فعالیت مشترک ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده به هیئت دولت مهندس بازرگان و دولت موقت برمیگردد. هر دو متعلق به جبهه ملی و نهضت آزادی و در کابینه دولت رئیس نهضت آزادی (بازرگان) فعالیت دارند.
این همراهی پس از استعفای دولت موقت و سایر تحولات سیاسی ادامه یافت.
پس از رسیدن نورعلی تابنده به ریاست قطب فرقه صوفیه نهضت آزادی از این امر استقبال کرد و رابطه ها و ارتباط ها و رفت و آمدها و هماهنگی ها شدت یافت.
شاید مهم ترین علل و عوامل همراهی ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده در فعالیتهای سیاسی را بتوان در موارد زیر جستجو کرد.
- گرایش هر دو به فرقه و فرقه گرایی و ریاست هر دو بر فرقه نهضت ازادی و فرقه صوفیه گنابادی و شرایط ویژه حاکم بر فرقه ها
- گرایش هر دو به لیبرالیسم و سکولاریسم.
- گرایش به لیبرالیسم و سکولاریسم در زندگی و زیست سیاسی (نهضت آزادی و جبهه ملی) و زیست تحصیلی (آمریکا و فرانسه) و زندگی در خارج از کشور (آمریکا و فرانسه) و مخالفت با فقه سیاسی و نظام ولایت فقیه مشهود است.
- گرایش حزبی و عضویت هر دو در جبهه ملی و نهضت آزادی و فعالیتهای سیاسی قبل و پس از انقلاب.
- گرایش و حضور هر دو در دولت موقت مهندس بازرگان و دولت لیبرالها پس از انقلاب
گرایش و مخالفت هر دو با نظام سیاسی جمهوری اسلامی، روحانیت، ولایت فقیه، فقه و فقاهت و حکومت فقهی
- گرایش هر دو به معنویت سکولار و معنویت فردی و عدم اعتقاد به معنویت سیاسی و انقلاب و فرهنگ جنگ و جهاد و شهادت و دستاورد های نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران
- عدم اعتقاد هر دو به اندیشههای متعالی امام و رهبری و حکومت و حاکمیت اسلامی
- شک و تردید و مخالفت هر دو با احکام و قوانین شرعی و قرآنی و اسلامی ؛ مثل مخالفت با حکم قصاص، حدود، دیات، حجاب، علم و عصمت امام و...
- حضور و حمایت همه جانبه از فتنه و فتنه گران و فتنههای پس از انقلاب بخصوص فتنه 88
- حمایت هر دو فرقه از حضور و حمایت از مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری 88
- سابقه دستگیری و زندانی شدن در جمهوری اسلامی ایران
و دهها دلیل دیگر میتواند در همراهی و همدلی و ارتباط ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده و فرقه نهضت آزادی و فرقه صوفیه گنابادیه بیان کرد. / دکتر لیالی
منبع: فرقه نیوز
نوشته شده توسط محمد علی لیالی | نظرات دیگران [ نظر]
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کتاب فروشی ها به اغذیه فروشی تبدیل شده اند
اربعین
شاخصههای اندیشه سیاسی شهید بهشتی
آل خلیفه و حامیانش باید پاسخگوی تداوم فشارها بر شیخ عیسی قاسم با
جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی دین گریز شده اند یا دین گرا؟
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 7
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 6
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 5
سند 2030 - بخش چهرام
سند 2030 - بخش سوم
[عناوین آرشیوشده]
اربعین
شاخصههای اندیشه سیاسی شهید بهشتی
آل خلیفه و حامیانش باید پاسخگوی تداوم فشارها بر شیخ عیسی قاسم با
جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی دین گریز شده اند یا دین گرا؟
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 7
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 6
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 5
سند 2030 - بخش چهرام
سند 2030 - بخش سوم
[عناوین آرشیوشده]