حرکت چراغ خاموش با مهرههای سفید
آنچه که در طول ماههای اخیر بر اصلاحات گذشته حکایت از تخریب شدید پایگاههای اجتماعی این جریان نزد مردم دارد.
«شکست در 5 دوره انتخابات و واکنشهای تند براندازانه نسبت به نظام در پنجمین شکست.»این شرح تمامی وقایعی است که در طول سالهای پس از اصلاحات بر پدید آورندگان این تفکر گذشته است اما هیچ کدام از این وقایع دلیلی نمیشود که آنها از خیر چهارمین انتخابات شورای شهر بگذرند؛ انتخاباتی که تمامی زیست سیاسی آنها در گرو آن است
موضوع، درست از شب 22 خرداد و در واپسین ساعات دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد. اصلاحطلبان که پس از شکست در انتخابات سومین دوره شورای شهر، هفتمین و هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی و نهمین دوره ریاست جمهوری، خود را در آستانه پنجمین شکست که بعدها از آن با نام «شکست بزرگ» یاد شد، میدیدند تصمیمات جدیدی را اتخاذ کردند. سناریوی تقلب در انتخابات و راهاندازی اغتشاش برای سرپوش گذاشتن بر روی شکست بزرگ خود.در این سناریو که 8ماه از سال 88 را شاهد پیادهسازی آن بودیم تمامی ارکان نظام اعم از قانون اساسی، ولایت فقیه، مجلس، شورای نگهبان و...مورد حمله اصلاحطلبان قرار گرفت تا نهایتاً با تخریب تمامی این ارکان مهر ناکارآمدی از دیدگاه اصلاح طلبانه بر این ارکان زده شود.
داستان ادامه دارد<**ادامه مطلب...**>
اما با ناکام ماندن تلاشهای اصلاحطلبانه برای ناکارآمد و غیرقانونی نشان دادن ارکان مهم نظام، آنها تصمیم گرفتند بار دیگر شانس خود را برای بقا در چارچوب سیاسی کشور از طریق انتخابات آتی شورای شهر مورد آزمایش قرار دهند. آزمایشی که تمامی زیست سیاسی این جریان در حال انحلال به آن وابسته است. اما سؤال اصلی در این خصوص این است که بهرغم حملات تند این جریان به ارکان و چارچوبهای نظام، آیا با فرض گرفتن تأیید صلاحیت افراد این جریان، مردم به آنها اقبال خواهند داشت؟ جواب این سؤال در جلسه اخیر سران جریان اصلاحات توسط یکی از افراد مؤثر این جریان داده شده است.پاسخی که استراتژی این جریان برای انتخابات پیش رو را رقم میزند.
جلسهای برای تبیین استراتژیها
در این جلسه، مرد خاکستری اصلاحات با تبیین ابعاد مختلف این استراتژی که از آن با عنوان «حرکت با چراغ خاموش، مهرههای سفید» یاد میشود، گفته است: هیچ کدام از چهرههای شناخته شده اصلاحطلبان حق ندارند برای تائید صلاحیت در انتخابات شوراها خود را از فضایی که در آن قرارداریم جدا دانسته و فاصله بگیرند. این یک اصل است.چهرههای شناخته شده نباید خود را کنار کشیده و به نقد موسوی و جریان سبز بپردازند چون این مسأله باعث ریزش نیروهای جریان اصلاحات میشود.ما برای رفع مشکل در انتخابات برنامه داریم. وی اظهار داشته است: ما با اصرار بر مواضع خودمان،چهرههای شناخته شده را در لیست اصلاحطلبان قرار میدهیم تا رد صلاحیت شوند و پس از موج ردصلاحیتها از آن استفاده سیاسی کنیم. مرد خاکستری اصلاحات در ادامه این جلسه گفته است: ما در فاصله شکلدهی به لیستی برای رد صلاحیت شدن، «نیروهای سفید» خودمان را سازماندهی میکنیم.این نیروها کسانی هستند که تکنوکرات بوده و اصلاً سیاسی و شناخته شده نبوده و وابستگی ثبت شدهای به ما ندارند، فقط در لایههای پنهان با اصلاح طلبان ارتباط دارند. وی ادامه داد: برنامه ما این است که تا قبل از ثبت نام، حمایت خودمان را روی لیست رد صلاحیت شدهها قرار میدهیم، اما بعد از اعلام تائید صلاحیتها و عبور مهرههای سفید از فیلترینگ، تمام قامت از مهرههای سفید حمایت خواهیم کرد.نظام هم بعد از تائید صلاحیت نمی تواند این افراد را رد صلاحیت کند.
بازگشت به انتخابات، چرا؟
آنچه که در طول ماههای اخیر بر جریان اصلاحات گذشته حکایت از تخریب شدید پایگاههای اجتماعی این جریان نزد مردم دارد.بنابراین احزابی که بخواهند پایگاه خود را تقویت کنند باید از فرصتهای اجتماعی استفاده کنند و با توجه به کارکردهای اجتماعی شورای شهر، بهترین فرصت برای احیای این پایگاهها نزد مردم انتخابات شوراها است.از این رو و به رغم شکست اصلاح طلبان در پنج انتخابات گذشته آنها با چشم دوختن به اندک هواداران خود بار دیگر شانسشان را برای حضور در انتخابات مورد آزمایش قرار میدهند تا نسبت به احیای این پایگاه اجتماعی اهتمام کنند. از سوی دیگر اصلاحطلبان با بهرهگیری از تجربه اصولگرایان که توانستند با کسب کرسیهای شورای شهر، موفق به کسب کرسیهای مجلس و نهایتاً پست ریاست جمهوری شوند، آرزوی بازگشت به قدرت را در سر میپرورانند. اما این تمامی پروژه آنها نیست چراکه آنها برای بهرهبرداری از بذری که در طول وقایع سال گذشته کاشتهاند تصمیم گرفتهاند تا با ارائه نامهای تابلودار که سوابق سیاسی آنها مشخص است و امکان رد صلاحیت آنها قطعی به نظر میرسد، پروژه مظلومنمایی در مقابل مردم را آغاز کنند و در جهت اهداف از پیش تعیین شده خود برای ایجاد تشنج و گرفتن امتیاز از نظام بر سر این موضوع حرکت کنند.درست شبیه وقایعی که در طول انتخابات مجلس هفتم و ردصلاحیت کاندیداهای جبهه اصلاحات به وقوع پیوست.
استقبالی سرد در انتظار اصلاحطلبان
استراتژی اصلاحطلبان برای ورود مهرههای سفید خود به جریان انتخابات نیز قطعاً برای این جریان راهگشا نخواهد بود.چراکه با توجه به ویژگیهای خاص انتخابات شورای شهر و معیارهای غیرسیاسی آن در بین مردم به خصوص در شهرهای کوچک، جریانهای سیاسی نمیتوانند به سادگی در این حوزه وارد شوند.از این رو به رغم برنامهریزیهای صورت گرفته توسط این جریان برای ایجاد شبکههای استانی و ارائه لیست اصلاحات در شهرهای مختلف به نظر میرسد که مردم در انتخابات شورای شهر به افرادی رأی دهند که کارآمدی بیشتری در حوزه مسائل اجتماعی داشته باشند.
منبع جوان آنلاین
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
اربعین
شاخصههای اندیشه سیاسی شهید بهشتی
آل خلیفه و حامیانش باید پاسخگوی تداوم فشارها بر شیخ عیسی قاسم با
جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی دین گریز شده اند یا دین گرا؟
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 7
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 6
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 5
سند 2030 - بخش چهرام
سند 2030 - بخش سوم
[عناوین آرشیوشده]