با روی کارآمدن خاتمی مواضع ضدآمریکایی مجمع روحانیون تغییر کرد
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه با روی کارآمدن خاتمی در سال 80 مواضع ضدآمریکایی مجمع روحانیون مبارز تغییر کرد، گفت: کروبی علت این تغییر را اینگونه بیان کرد که دوستان ما در مجمع به این نتیجه رسیدهاند که مبارزه با آمریکا راه بهجایی نمیبرد.
*فتنه سال 88 از تمام فتنههای 30 سال انقلاب خطرناکتر و حسابشدهتر بود
وی با تأکید بر اینکه توطئه جدایی اسلام از سیاست بسیار حساس و خطرناک است، یادآور شد: با بیداری و آگاهی ملت ایران این توطئه تاکنون خنثی شده است.
حجتالاسلام روحانی با اشاره به اینکه فتنه سال گذشته از تمام فتنههای 30 سال انقلاب خطرناکتر، ریشهایتر و حسابشدهتر بود، اضافه کرد: دشمن با تجربیاتی که در این 30 سال به دست آورده بود، در صدد واردکردن ضربه سنگین و ویرانگر بر پیکره انقلاب اسلامی بود چراکه زمان زیادی روی این فتنه کار و فکر شده بود و آنها تمام نیروهای ضدانقلاب و عناصر مشکلدار با اسلام و انقلاب را بسیج کرده بودند.
وی با اشاره به حمایت بهائیت، صهیونیست، همجنس بازها، تجزیهطلبان، منافقان و سلطنتطلبان از جریان فتنه 88، تصریح کرد: تمام این گروهها در سال گذشته علیه کشور بسیج شده بودند تا با یاری استکبار جهانی علیه ایران اسلامی با فتنهگران همراهی کنند، آنها چهرههای به ظاهر انقلابی از یاران امام (ره) را نیز فریب داده و به صحنه آورده بودند که این امر نشان دهنده ارزیابی و بررسی کارشناسی دشمنان در خصوص قدرتطلبی این افراد بود.
وی با تأکید بر اینکه نهضت آزادی، جبهه ملی و چه افرادی که شعار پان ایرانیسم میدادند، اعتراضی نکردند، متذکر شد: آنهایی که شعار میدادند «چو ایران نباشد تن من مباد» و نشریهای به نام خاک و خون داشتند در آن شرایط حتی نفس هم نکشیدند چراکه استعمارگران در ایران برای گروههای سیاسی این دروغ را جا انداخته بودند که کشورهای ضعیف بدون وابستگی به یک ابرقدرت، حتی توانایی دادن یک اعلامیه را هم ندارند.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) متاثر از تفکرات باند مهدی هاشمی است
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با اشاره به فضای حاکمی که در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) وجود دارد، اظهارداشت: اطلاعیه حمید انصاری در خصوص موضعگیری پسر حسینعلی منتظری علیه مرحوم حاجاحمد در خصوص نامه ششم فروردین 68 نشان از خفقان داخلی این مؤسسه دارد.
وی یادآور شد: وقتی خاطرات منتظری منتشر شد حمید انصاری تمام ماه رمضان تا صبح بیدار بود و نقد و جواب خاطرات منتظری را میداد و ما با خوشحالی از این عمل انصاری هیچ اقدامی را انجام ندادیم اما پس از دو سال باند مهدی هاشمی اجازه انتشار آن را به وی ندادند.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه نفوذ افرادی که اکنون در دفتر و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) مربوط به امروز نیست، خاطرنشان کرد: در زمان خود امام (ره) و حاج احمدآقا نیز این افراد وجود داشتند اما حاج احمد به دلیل آگاهی و رشد فکری و تجربیاتی که در دوران مختلف نهضت امام (ره) کسب کرده بود با اینکه در خانه امام راحل را برکسی نمیبست اما در نهایت آنچه مد نظر حضرت امام بود را انجام میداد و اجازه سوءاستفاده به عناصر مرموز نمیداد.
*به مفید بودن خاتمی برای انقلاب امیدی نیست
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در خصوص ادعای جدایی خاتمی از فتنهگران، اظهار داشت: رفتار اشخاص قابل پیشبینی نیست اما خاتمی هیچ سابقه مبارزاتی نداشته و در جریان انقلاب نبوده و روحیه انقلابی، مقاومت و پرخاشگری هم در او نیست؛ از این رو روحیه مسالمتطلب خاتمی اقتضا میکند که از تندروی عناصر فتنهگر جدا شود.
وی با اشاره به اینکه به مفید بودن خاتمی برای انقلاب امیدی نیست، تصریحکرد: در مسیر امام(ره) بودن، روحیه انقلابی، فداکاری و خداجویی ویژهای میخواهد که در هر کسی وجود ندارد.
* کروبی بدون هماهنگی نام من را در لیست مجمع روحانیون قرار داده بود
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود در خصوص فعالیتهای مجمع روحانیون مبارز اشاره کرد و متذکرشد: مجمع روحانیون مبارز در سال 1367 شکل گرفت؛ در حالی که بنده در سفر بودم اما پس از بازگشت به تهران متوجه شدم کروبی تشکیلاتی راهاندازی کرده و اسم من را نیز در آن قرار داده است.
*مجمع روحانیون در ابتدا به شدت علیه هاشمی رفسنجانی میتاختند
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه در ابتدا درصدد تکذیب عضویت خود در مجمع روحانیون بودم، اما با توجه به سابقه همکاری و علاقه به کروبی و مبارزات او مانع از آن شد، گفت: مدتی برای آگاهی از برنامههای آنها به مجمع رفتم و در این زمینه بارها با آنها صحبت کردم چراکه آنها به شدت علیه هاشمی رفسنجانی میتاختند.
وی با اشاره به اینکه هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور بود اما مجمع روحانیون همواره به او اعتراض و انتقاد میکرد، یادآور شد: بارها از آنها پرسیدم که اگر هاشمی رفسنجانی اذعان کند در سیاست اقتصادی و سیاست کشورداری به بنبست رسیده است، طرح شما چه خواهد بود؟ آنها در مقام پاسخ هیچ حرف پیشنهادی نداشته و فقط در صدد قدرتطلبی بودند.
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با بیان اینکه از مجمع روحانیون فاصله گرفته و بعد از مدتی نیز مجمع تعطیل شد، اضافه کرد: اینکه چرا امام(ره) تفکیک مجمع روحانیون را از روحانیت تایید کردند، امام(ره) مخالف باندبازی و جناحبندیهای سیاسی بودند اما از طرفی چند صدایی را نیز تایید میکردند و ایشان دوست نداشتند که فقط یک صدا در جامعه وجود داشته باشد.
*با روی کارآمدن خاتمی مواضع ضدآمریکایی مجمع روحانیون تغییرکرد
رئیس بنیاد تاریخ پژوهی انقلاب اسلامی متذکر شد: مجمع روحانیون در ظاهر خود را ضد آمریکایی جلوه میداد و حاضر نبودند کوچکترین سخنی در خصوص مذاکره با آمریکا مطرح شود و تا سال 76 که خاتمی به قدرت رسید، مجمع روحانیون از تندترین گروههای ضد آمریکایی کشور به حساب میآمد با به قدرت رسیدن خاتمی در سال 80 در مواضع آن چرخش به وجود آمد.
وی در همین زمینه با اشاره به چرخش مواضع مجمع روحانیون نسبت به آمریکا، ادامه داد: من به کروبی گفتم چطور زمانی اگر فردی اسم آمریکا و مذاکره با آنها را میآورد، به شدت او را محکوم کرده و به دهان وی میزدید و اکنون تغییر روش دادید که کروبی پاسخ داد دوستان ما به این نتیجه رسیدهاند که مبارزه با آمریکا راه به جایی نمیبرد به نظر میرسد که مبارزه با آمریکا از اول از دید اینها اساسی نبود.
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر اینکه عدهای طبق سیاست حاکم و جو موجود، حرکت میکردند و میکنند، افزود: در میان مجمع روحانیون مبارز افرادی بودند و هستند که به امام(ره) اعتقاد دارند اما برخی نان را به نرخ روز میخورند چراکه شرایط آن زمان اقتضاء میکرد که خود را ضدآمریکایی نشان داده و منافع امروز آنها اقتضا میکند که مسئله فلسطین را نادیده گرفته و مذاکره با آمریکا را مطرح کنند.
وی با بیان اینکه امام (ره) طرفدار سیاست بودند اما سیاست بازی را نکوهش میکردند، خاطرنشان کرد: در اسلام سیاستبازی محکوم است و آنچه ارزشمند است سیاستمداری طبق موازین است؛ چراکه اگر کسی دچار سیاستبازی شود از نظر مردم نیز ساقط میشود مردم امروز فریب کسی را نمیخورند.
حجتالاسلام روحانی بر همین اساس با تحسین مردم به دلیل شناخت خط امام(ره)، یادآور شد: اینکه مردم راه را کاملا تشخیص داده و فریب نمیخورند، بسیار ارزشمند است؛ لذا کسانی که از مسیر امام (ره) منحرف میشوند، افرادی هستند که روزی محبوب مردم بودهاند اما امروز از خانه خود نیز نمیتوانند بیرون آیند و این به دلیل آگاهی مردم است.
وی با اشاره به اینکه اظهارات برخی افراد فریب خورده گولزدن خودشان است، تصریح کرد: برخی ادعا میکنند که اباذر زمان هستند اما باید پرسید آیا اباذر وقتی که در مقابل قدرتمندان ایستاد، یهودیها، صهیونیستها، بهائیها، همجنسبازان و تجزیه طلبان پشت سر او قرار داشته و برای او هورا کشیدند؟ و از او حمایت کردند؟! آیا اباذر برای رسیدن به قدرت، یقهدرانی کرد که به مقام و قدرت رسیده و رئیسجمهور شود، بنابراین مشخص است که آنها خود را فریب میدهند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
اربعین
شاخصههای اندیشه سیاسی شهید بهشتی
آل خلیفه و حامیانش باید پاسخگوی تداوم فشارها بر شیخ عیسی قاسم با
جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی دین گریز شده اند یا دین گرا؟
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 7
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 6
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 5
سند 2030 - بخش چهرام
سند 2030 - بخش سوم
[عناوین آرشیوشده]