پرسش از شما :
پرسش:در مورد ایوانجیکها برام مطلب بفرستید.
پاسخ از ما :
پاسخ: صحیح کلمه ایوان جلیستها است نه ایوان جلیکها « ایوان جلیستها »به مبلّغان انجیل ایوانجلیست میگویند. قبل از جنگ جهانی دوم ایوانجلیستها به عنوان بنیادگرامعروف بودند، لیکن بعداز جنگ جهانی دوم آنها خود را به عنوان «ایوانجلیست»( محافظه کاران مسیحی) معرفی کردند. شعار آنها بازگشت به انجیل و تغییر جامعه با تحول فرهنگی است، تا از این راه در آمریکا حکومتی برمبنای بنیادهای انجیل به وجود آورند. آن دسته از ایوانجلیستها را که از راه تلویزیون برنامههای تبلیغی پخش میکنند «تلی وانجلیست»مینامند.
آنها با جدیت درباره عملی نمودن خواستههای مسیح و تحقق پیشگوییهای انجیل تبلیغ میکنند و اعلام میدارند «ظهور دوباره مسیح»بسیار نزدیک است و مسیحیان برای ظهور دوباره مسیح وظیفه دارند انجیل را در سراسر جهان تبلیغ نمایند.
«اهداف و مواضع فکری و سیاسی ایوانجلیست ها»
ایوانجلیستها در آمریکا عضو فرقههای مختلفی از پروتستانها میباشند. ایوانجلیستها با آنکه از فرقههای مختلف میباشند، با یک هدف، تبلیغات دینی را انجام میدهند.
ایوانجلیستها خود را به عنوان اثرگذراران مشروع در تغییر فرهنگ آمریکایی و رسانههای عمومی و نیز پیشگامان مبارزه علیه لیبرالیسم سکولار در جامعة آمریکا در طول قرن بیستم معرفی میکنند. آنها از مناظرات کلامی با دانشمندان ادیان دیگر به شدت پرهیز میکنند و از احساسات و وابستگیهای محلی برای تبلیغات دینی در رادیو، تلویزیون، مجلات و اینترنت به خوبی بهره میبرند. در آمریکا ارتباط نزدیک میان دیدگاههای محافظهکاران ایوانجلیست با ایدئولوژی محافظهکار سیاسی کاملاً مشهود است.
انگیزة مهم و برجستة ایوانجلیستهای آمریکایی بسیج مسیحیان جامعة این کشور در راستای اهداف محافظهکاران سیاسی میباشد.
ایوانجلیستها با حضور گسترده در برنامههای رادیویی قبل از جنگ جهانی دوم در میان رؤسای جمهوری آمریکا اعمال نفوذ میکردند. هری اس. ترومن رئیس جمهوری آمریکا در سالهای 1953 ـ 1945 که از حزب دموکرات بود اعلان میدارد: «اگر بیداری اخلاقی و روحانی در آمریکا به وجود نیاید این کشور نابود خواهد شد». ژنرال دوایت دیوید آیزنهاور، از حزب جمهوریخواه و رئیس جمهوری آمریکا در سالهای 1953 ـ 1961 اظهار میدارد برای جلوگیری از فاجعة ملی در آمریکا باید حیات نو روحانی به وجود آید». بعداز فتح ژاپن در جنگ جهانی دوم، ژنرال داگلاس مک آرتور، حاکم نظامی آمریکا، رسماً از مبلّغان مسیحی دعوت به عمل میآورد که در ژاپن تبلیغات دینی گسترده انجام دهند. با حمایت دولت آمریکا ایوانجلیستها بعداز جنگ کره (1950ـ 1953) تبلیغات وسیع دینی را در کرة جنوبی و کشورهای خاور دور و جنوب شرقی آسیا انجام دادهاند.
در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 1976 ایوانجلیستها از کاندیدای حزب دموکرات، جیمی کارتر که عضو کلیسای بنیادگرایان مسیحی به نام «کنوانسیون بابتیستهای جنوبی»53بود و ادعّا میکرد «مسیحی دوباره تولّد یافته» است، حمایت نمودند و کارتر باحمایت همه جانبة ایوانجلیستها به قدرت رسید. مجلة «نیوزویک» سال 1976 را «سال ایوانجلیستها» نامید. در این انتخابات، ایوانجلیستها رسماٌ وارد حوزة سیاسی شدند و جامعة آمریکا و جهان در سطحی گسترده متوجه این جریان جدید شدند.
از آغاز سال 1979م شعار آنها این بوده است که هنگام آن فرا رسیده که برای تغییر مسیر آمریکا و نجات این کشور، مسیحیان متدیّن از کلیسا وارد کنگره (پارلمان آمریکا) شوند. مطابق یک نظرسنجی که در سال 1980 انجام شد 90 درصد کشیشان آمریکا اظهار نمودند کلیسا مناسبترین محل برای بیان مسائل اجتماعی و سیاسی میباشد. این امر برای تمامی کشیشان ضروری است.در آمریکا بیش از 400 هزار کلیسا وجود دارد که 110 هزار کلیسا در اختیار ایوانجلیستها قرار دارد.
با نفوذ ایوانجلیستها در دولت جیمی کارتر (1976ـ1980) مسئلة حفظ ارزشهای سنتی خانواده مورد توجّه دولت قرار گرفت.
در انتخابات ریاست جمهوری سال 1980 ایوانجلیستها از رونالد ریگان حمایت کردند، چرا که وی نیز خود را «مسیحی دوباره تولّد یافته» نامیده و وعده داده بود خواستههای آنها را عملی سازد.
در انتخابات سال 2000 ایوانجلیستها رسماً از جورج دبلیوبوش حمایت کردند و از طرفداران خود خواستند که الگور، کاندیدای حزب دموکرات را شکست دهند. الگور نیز در جلسات سخنرانی انتخاباتیاش از شعار ایوانجلیستها «عیسی مسیح چه خواهد کرد»بهره گرفته، اعلام مینمود که وی در تصمیمگیریهای سیاسی این شعار را مدنظر داشته است.
اصول و مبانی جریان ایوانجلیستها در ایالات متحدة آمریکا حمایت همه جانبة عقیدتی و سیاسی از صهیونیسم میباشد و آنها اعتقاد دارند که به وسیلة آنها حوادثی باید به وقوع بپیوندد تا مسیح دوباره ظهور نماید و پیروان این مکتب وظیفة دینی دارند برای تسریع در عملی شدن این حوادث کوشش نمایند؛ و این جریان نوظهور در پروتستانتیسم با عنوان «صهیونیسم مسیحی»شهرت دارد. ایوانجلیستها تبلیغ میکنند که مسیح همیشه در امور خاورمیانه به سود دولت اسرائیل مداخله کرده است و اعلام میدارند که خواست دولت اسرائیل در حقیقت خواست مسیح میباشد و مذاکرات صلح در خاورمیانه بیهوده است و تأسیس کشور اسرائیل بزرگ از رودخانة نیل تا رودخانة فرات، خواست مسیح میباشد که به زودی عملی خواهد شد.
آنها همچنین تبلیغ میکنند که آمریکا را مسیح به وجود آورده است تا در آخرالزمان علیه ضد مسیح (دجّال) در جنگ نهایی مقدس آرمگدون جنگ نماید. از اینرو آنها همواره خواستار یک آمریکای قدرتمند و مقتدر میباشند و از افزایش بودجة نظامی حمایت میکنند. آنها حضور نظامی آمریکا در مناطق مختلف جهان را ضروری میدانند. آنها در سخنرانیهای دینی خود ترویج میکنند که قدرتهای شیطانی میکوشند آمریکا را نابود نمایند.
ایوانجلیستها با تبلیغات گسترده در دهة اخیر، احساسات عمیق را برای جنگ آرمگدون به وجود آوردهاند. آنها هرکسی را که با آنها موافق نباشد ضد دین، ضد مسیح و ضد اخلاق معرفی میکنند و به هواداران خود آموزش میدهند که از مخالفان خود تنفّر شدید داشته باشند.
آنها اعتقاد دارند که صهیونیستهای یهودی فلسطین اشغالی، در آغاز هزارة سوم میلادی، مسجد اقصی و صخره در بیتالمقدس را منهدم خواهند نمود و به جای آن معبد بزرگ را بنا خواهند کرد. روزی که یهودیان، مسجد الاقصی و مسجد صخره در بیتالمقدس را منهدم کنند جنگ نهایی آرمگدون به رهبری آمریکا و انگلستان آغاز خواهد شد. در این زمینه رهبران دینی ایوانجلیستها کتابهای متعددی را در ده سال گذشته در آمریکا به چاپ رسانده و نام آنها را «کتابهای آرمگدون» گذاشتهاند. آنها همچنین با فروش کتاب، نوار ویدیو و وسایل نجات در جنگ آرمگدون، بازاری یک میلیارد دلاری در آمریکا به وجود آوردهاند. در این کشور هشت «حوزة علوم دینی» بزرگ متعلق به ایوانجلیستها فعالیت دارند که مسائل مربوط به آغاز جنگ آرمگدون و حوادث آخرالزمان را به دانشجویان علوم دینی آموزش میدهند.
ایوانجلیستهای متعصّب در آمریکا در هر دو حزب بزرگ آمریکا یعنی جمهوریخواه و دموکرات صاحب نفوذ میباشند و همراه صهیونیستهای یهودی، دولت ایالات متحدة آمریکا را کاملاً در اختیار دارند. در ایالات متحدة آمریکا و دیگر کشورهای پروتستان جریان 1500 فرقة مسیحی دارای این اعتقاد در سطح جهان برای جنگ آرمگدون، تبلیغات گستردهای انجام میدهند و برای تسریع در ظهور مسیح، کوشش مینمایند وضعیتی را پیش آورند که سراسر جهان نابود شود، چرا که مطابق اعتقادات آنها مسیح فقط بعداز نابودی کامل جهان ظهور خواهد نمود. نویسندگان غربی این اعتقادات را به عنوان «تروریسم مقدس»معرفی میکنند.
اصول سیاست خارجی آمریکا اکنون بر «حملة پیشگیرانه»علیه کشورهایی که مخالف سیاستهای آمریکا میباشند استوار است. بعداز به وجود آوردن حادثة 11 سپتامبر 2001، دولت آمریکا جنگ علیه اسلام و مسلمانان جهان را به بهانة جنگ علیه تروریسم آغاز کرده است. اکثر دولتمردان آمریکا که از ایوانجلیستهای جنگجو میباشند با هدف عملی نمودن خواستههای مسیح و پیشگوییهای انجیل در آغاز هزارة سوم میلادی و به بهانة جنگ علیه تروریسم، جنگ صلیبی را علیه اسلام آغاز کرده و اعلام نمودهاند که این جنگ تا سلطة مطلق بر جهان اسلام ادامه خواهد یافت.
دولتمردان آمریکایی قرن بیست و یک را «قرن آمریکا»قلمداد میکنند. در این رابطه «مرکز هستة مشاوران»در آمریکا مطالعات و پژوهشهای هماهنگی دربارة سلطة کامل بر جهان اسلام انجام میدهند و شعار آنها «از جمهوری تا امپراتوری»میباشد.
«سازمانهای سیاسی ایوانجلیستها»
ایوانجلیستها برای پیشبرد اهداف سیاسی و اجتماعی خود تعدادی مؤسسه را در آمریکا تأسیس کردهاند که در سطح کشور فعالیت میکنند:
1) ائتلاف مسیحیان برای آمریکا:این مؤسسه که در سال 1989 تأسیس گردید یکی از سازمانهای فعال سیاسی ایوانجلیستها میباشد که در همة ایالات پنجاه گانة آمریکا بیش از 1700 دفتر دارد . از سال 1991م همه ساله اجتماع سالیانة سراسری را با عنوان «جادهای به سوی پیروزی» برگزار میکنند که در آن به اعضای فعال آن برای کاندیدا شدن در انتخابات، تبلیغات انتخاباتی و ادارة رسانههای عمومی آموزش ویژه داده میشود. این مؤسسه از مسیحیان متعصّب میخواهد که در تمامی انتخابات از شورای محلی گرفته تا ریاست جمهوری شرکت فعال داشته باشند و به کاندیدای مورد تأیید مؤسسه رأی دهند.
2) میزگرد دینی: این مؤسسه در سال 1979 تأسیس گردید که در آن فرماندهان ارشد ارتش، سیاستمداران و رهبران برجستة ایوانجلیست عضویت دارند و مسئولیت آنها تأیید سیاستمدارانی است که از ارزشهای دینی و سنتی مسیحی پیروی میکنند، تا در انتخابات مختلف به پیروزی برسند.
3) ائتلاف آمریکایی برای ارزشهای سنتی: این مؤسسه در سال 1983 تأسیس گردید و 43000 کلیسا عضو این مؤسسه میباشند. اعضای آن برای حفظ ارزشهای سنتی و دینی مسیحی، کوشش میکنند کنگرة آمریکا قوانین مورد نیاز را به تصویب برساند و در انتخابات، کاندیدایی را که طرفدار ارزشهای سنتی و دینی باشد معرفی و تأیید میکنند. ایوانجلیستهای معروف عضو این ائتلاف میباشند.
4) جنگ صلیبی علمی بینالمللی برای مسیح:این مؤسسه برای تبلیغات دینی و سنتی در دانشگاههای آمریکا در سال 1951 در دانشگاه لُس آنجلس تأسیس گردید. این مؤسسه علاوه بر تبیلغات دینی در دانشگاههای آمریکا مبلّغان را برای تبلیغات مسیحی به کشورهای مختلف اعزام میکند .
5) زنان علاقهمند به آمریکا:این مؤسسه در سال 1979 تأسیس گردید و فعالترین مؤسسة فعالیتهای دینی و سیاسی زنان طرفدار اعتقادات ایوانجلیستها در آمریکا میباشد. این مؤسسه برای دفاع از ارزشهای دینی و سنتی و حفظ خانواده فعالیت گسترده دارد.
6) انجمن خانوادة آمریکایی:این انجمن که در سال 1977 تأسیس گردید و برای ترویج اخلاق و آداب دینی و سنتی در رسانههای عمومی آمریکا فعالیت میکند و علیه ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی که برنامههای ضداخلاقی، خشونتآمیز و مبتذل پخش میکنند تبلیغات کرده، از مردم میخواهند این برنامهها را تحریم نمایند.
7) انجمن ملی ایوانجلیستها: این مؤسسه در سال 1942 تأسیس گردید و از منافع ایوانجلیستها در مسائل دینی، اجتماعی و سیاسی دفاع میکند.
8) بنیاد آزادی مسیحیت:این مؤسسه، به ایوانجلیستها، برای به دست آوردن مقام و پُستهای دولتی، آموزش میدهد.
9) بنیاد میراث:این یکی از فعالترین مؤسسههای «هستة مشاوران»تعلق به ایوانجلیستها میباشد که در شکلدهی سیاستهای دولتهای حزب جمهوریخواه نقش حیاتی ایفا میکند.
10) مرکز آمریکایی برای حقوق و عدالت:این مؤسسه برای حفظ منافع بنگاههای سخنپراکنی دینی که توسط ایوانجلیستها اداره میشود تأسیس شده است.
11) انجمن اخبارنویسان دینی:در این انجمن اخبارنویسان وابسته به ایوانجلیستها که اخبار روزانة دینی برای رادیو، تلویزیون و روزنامهها تهیه میکنند عضویت دارند و این انجمن از منافع آنها دفاع میکند.
12) بنیاد کنگرة آزاد:این مؤسسه برای اعمال نفوذ در کنگره فعالیت دارد و ایوانجلیستهای برجسته عضو این بنیاد میباشند.
13) انجمن حزبی محافظهکاران:این مؤسسة سیاسی نیز تحت نفوذ ایوانجلیستها میباشد.
14) روزنامة «صدای مسیحیت»:مقرّ این روزنامه در کالیفرنیاست و مواضع ایوانجلیستها را بیان میکند.
«منابع مالی ایوانجلیستها»
یکی از ویژگیهای برجستة ایوانجلیستها که در رادیو و تلویزیون برنامههای دینی پخش میکنند گردآوری کمک و اعانة مالی برای امور تبلیغات دینی و ادارة ایستگاههای رادیو و تلویزیون خود میباشد. ایستگاههای تجاری رادیو و تلویزیون با پخش آگهیهای تجاری درآمد مالی به دست میآورند، ولی ایوانجلیستها به نام مسیح از مردم تقاضای کمک مالی مینمایند و بیشترین انتقادات به همین روش آنها وارد شده است.
آنها چنین تبلیغ میکنند که مسیح خواسته است پیروان وی از لحاظ مالی قدرتمند باشند و هرچه بیشتر به مسیح کمک مالی نمایند، مسیح هم ثروت آنها را چند برابر افزایش خواهد داد. آنها با ارسال نامههای مستقیم و ایمیل به هواداران خود تقاضای کمک مالی مینمایند.
«برنامههای دینی ایوانجلیستها»
ایوانجلیستها در برنامة دینی خود از موسیقی بیشترین استفاده را میکنند و غیر از برنامههای موسیقی، اخبار، تئاتر، میزگردها، نمایشها، برنامههای دینی برای کودکان، خیمهشب بازی، و مسابقات علمی همراه با جوایز، دیگر برنامههای آنها را تشکیل میدهد.
«ایوانجلیستهای شبه نظامی»
در میان ایوانجلیستها، گروههای شبه نظامی مسیحی به وجود آمده است و هفت گروه مسلح از آنها در آمریکا یک اتحادیه نظامی تشکیل دادهاند. این اتحادیه نظامی مسیحیان با عنوان «جنبش هویت مسیحی»معروف میباشد که خود را «ایوانجلیستهای جنگجو»مینامند و اعتقاد دارند که تا تمامی دنیا را مسیحی نکنند مسیح ظهور نخواهد کرد. www.mouood.org تبلیغات دینی و سیاسی ایوانجلیستهای جنگ طلب در آمریکا، حیدر رضا ضابط، ماهنامه موعود، شماره 55- سایت - باشگاه اندیشه - 14/07/1386)
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
اربعین
شاخصههای اندیشه سیاسی شهید بهشتی
آل خلیفه و حامیانش باید پاسخگوی تداوم فشارها بر شیخ عیسی قاسم با
جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی دین گریز شده اند یا دین گرا؟
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 7
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 6
فقه سیاسی/ استاد لیالی/ مصاحبه 5
سند 2030 - بخش چهرام
سند 2030 - بخش سوم
[عناوین آرشیوشده]