سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه به نوایى رسید خود را از دیگران برتر دید . [نهج البلاغه]
 
چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 8:49 صبح

علی مطهری

 

شبکه ایران: علی مطهری که در سال 1386 با توصیه شخصی و تاکید رئیس جمهور در لیست اصولگرایان برای حضور در مجلس هشتم قرار گرفت، اکنون از او به عنوان یکی از مخالفان افراطی دولت یاد می‌شود.

بررسی مواضع و سخنان مطهری در سال گذشته و طی حدود سه سال نمایندگی مجلس، می‌توان بیانگر رویکرد سینوسی و گاه متضاد وی در برابر مسائل مختلف روز باشد.

توصیه احمدی‌نژاد؛ سرآغاز فعالیت سیاسی علی مطهری

در حالی که لیست 30 نفره اصولگرایان برای اعلام کاندیداهای خود برای انتخابات مجلس هشتم بسته شده بود، محمود احمدی‌نژاد به عنوان فردی که با یک رای بالا توانسته بود نظر مردم را به خود جلب کند و از محبوبیت مردمی برخوردار بود، توصیه‌ای را برای قرار دادن یک فرد دیگر در این لیست ارائه کرد.<**ادامه مطلب...**>

در واقع همانطور که منابع خبری در همان زمان اعلام کردند، قرار گرفتن نام علی مطهری در لیست 30 نفره تهران زمانی محقق شد که نام او با توصیه رئیس جمهور در لیست نمایندگان حامی دولت اسلامی و رایحه خوش خدمت قرار گرفت.

علی مطهری تا پیش از مجلس هشتم شناخته شده و رسانه ای نبود و گاهی اوقات به دلیل انتقاد از دولت خاتمی نامش در روزنامه هایی از جمله کیهان منتشر می‌شد.

با این حال، حضور وی در لیست اصولگرایان و نیز رابطه نسبی وی با شهید مطهری به او در جلب رای مردم تهران کمک کرد تا به عنوان نماینده پایتخت به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند.

نامه مطهری به احمدی‌نژاد: انتخاب شما از الطاف الهی بود

مطهری پیش از ورود به مجلس از حامیان سرسخت دولت بود چنانکه وی در نامه‌ای به رئیس جمهور به تمجید از اقدامات دولت در سال اول فعالیت خود پرداخت و نوشت: بدون شک انتخاب جنابعالی به عنوان رئیس جمهور در سال گذشته از الطاف خفیه الهی بود و مردم با انتخاب خود انقلاب اسلامی را به مسیر اصلی آن بازگرداندند و خطر بزرگی یعنی غربزدگی و ایدئولوژی‌گریزی را که تشخیص آن برای توده مردم مشکل بود از این انقلاب الهی دفع کردند.

مطهری حتی دولت نهم را به حکومت امیرالمومنین تشبیه کرد و گفت:امیدهای زیادی در دلها زنده شد که یک گام به جامعه ایده آل اسلامی نزدیک می شویم؛ مثلا در باب عدالت اجتماعی، هیچ دولتی مانند دولت نهم آن را جدی نگرفته است. این دولت بیش از دولت های پیشین در مسیر عدالت علی (ع) حرکت کرده است و البته کسانی که مانند دوره عثمان به تبعیض عادت کرده‌اند مشکلاتی ایجاد کرده و خواهند کرد.

آغاز فعالیت در مجلس هشتم

همانطور که پیش‌بینی می‌شد فعالیت‌های علی مطهری در ابتدای آغاز به کار در مجلس شورای اسلامی، عموما فرهنگی بود.

وی البته به عنوان یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی، هرچند گاهی اظهارنظرهای سیاسی را هم در دستور کار خود قرار داد.

با گذشت چند ماه از عمر مجلس هشتم، اظهارات علی مطهری در برخورد و مخالفت با مواضع و اقدامات دولت و به ویژه شخص رئیس جمهور، تصویری که تا پیش از این از وی به عنوان یک حامی سرسخت دولت در افکار عمومی شکل گرفته بود، تغییر داد.

انتقادات تند مطهری از احمدی‌نژاد که گاهی حتی به توهین نیز کشیده می‌شد، واکنش اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس را به دنبال داشت؛ موضوعی که در جریان تبلیغات انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری به اوج خود رسید.

البته علی مطهری پیش از آن هم به دلیل مطالب تندی که علیه احمدی‌نژاد مطرح می‌کرد، به یکی از چهره‌های محبوب در میان رسانه‌های جریان اصلاحات تبدیل شده بود که تقریبا هر روز میهمان این نشریات بود.

 

                                                                                                                                                                                                                                            


 قبل از انتخابات 88؛ مطهری و جبهه‌گیری علیه احمدی‌نژاد

مطهری اگرچه دیر ولی عاقبت به اردوگاه حامیان محسن رضایی پیوست. وی در سخنرانی‌هایش انتقادات بسیار تندی از احمدی‌نژاد می‌کرد؛ تا جایی که چند فایل صوتی از جلسات خصوصی او با دانشجویان منتشر شد که او به توهین علیه رئیس جمهور پرداخته بود.

او البته به همین میزان هم اکتفا نکرد و دو روز بعد از مناظره تاریخی 13 خرداد، در نامه‌ای سرگشاده به احمدی‌نژاد از آنچه "توهین و زیرسوال بردن شخصیت‌های انقلابی" نامیده بود به شدت انتقاد کرد و افشاگری رئیس جمهور درباره فساد مالی برخی افراد وابسته به مسئولان نظام را "یک تاکتیک برای جذب رای" دانست.

اگرچه مطهری پس از انتخابات به رای مردم تمکین کرد و احمدی‌نژاد را رئیس جمهور قانونی کشور خواند اما این موضوع، آغاز یک سال پرماجرا برای وی بود.

بعد از انتخابات 88؛ مطهری و تعیین مصداق برای سران فتنه

علی مطهری پس از حوادث سال 88، علت آشوب‌های خیابانی را به مناظره های انتخاباتی و حرف و حدیث‌های مطرح شده در آن برنامه مربوط ساخت.

اگرچه این مساله با مخالفت کارشناسان مسائل سیاسی روبرو شد که این حوادث را نمونه‌ای آشکار از یک انقلاب رنگی در ایران می‌دانستند، با این حال مطهری بر روی موضع خود ایستادگی کرد و همواره رئیس جمهور را به دلیل افشاگری در مناظره با میرحسین موسوی، یکی از سران فتنه! خواند و حتی خواستار برخورد دستگاه قضایی با وی شد.

علی مطهری معتقد بود که احمدی‌نژاد نباید در مناظره‌ها از آقای هاشمی رفسنجانی و فرزندانش سخن می گفت.

وی همچنین هاشمی را فردی مظلوم نامید که رئیس جمهور به دلیل سخنانش در مناظره باید از وی عذرخواهی کند.

البته اظهارات علی مطهری درباره مظلومیت هاشمی رفسنجانی درحالی مطرح شد که او پیشتر در مصاحبه‌هایش به هاشمی و خانواده‌اش تاخته بود.

در سال‌هایی که هنوز خط‌کشی‌های اخیر بروزی نداشت، این علی مطهری بود که در قامت یک چهره انقلابی، تکنوکرات‌ها را نقد می‌کرد و به پدیده آقازادگی می‌تاخت.

مطهری پیش تر در نقد دوران هاشمی گفته بود: "ورود و دخالت اقوام رییس‌جمهور(هاشمی) در تمام شئون سیاسی و اقتصادی واقعا درست نبود. اینکه اینها بیایند در اکثر مراکز حساس اقتصادی مسلط شوند، این چه دلیل موجهی دارد؟ مثلا در وزارت نفت آنجایی که باید معاملات مهم انجام شود حتما باید از نزدیکان ایشان باشد."

تعبیر مردم به لشگریان عمر سعد در روز عاشورا

اظهارات منحصر به فرد مطهری به همین جا ختم نشد و وی در اقدامی که با انتقاد گسترده مردم و اصولگرایان مجلس روبرو شد، مردمی را که در روز 14 خرداد به همراهی حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی با سران فتنه اعتراض کردند، لشگریان عمر سعد نامید!

مطهری در یادداشتی که برای یک سایت خبری فرستاد، تاکید کرد که رئیس جمهور نقش اساسی در این موضوع داشته و باید با وی برخورد شود.

وی همچنین در این یادداشت برای چندمین بار به اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس حمله کرد و آنان را افرادی "کور" و "بی‌بصیرت" خواند.

تعیین تکلیف مطهری در شورای داوری فراکسیون اصولگرایان

اظهارات مطهری درباره اعتراضات مردمی در روز 14 خرداد سبب شد تا هیات داوری فراکسیون اصولگرایان وی را برای تعیین تکلیف فر بخوانند.

محمدتقی رهبر، یکی از اعضای این شورا با اشاره به انتشار مطالبی از مطهری در برخی سایت ها در خصوص مراسم روز 14 خرداد سالگرد ارتحال امام گفت:هیئت داوری فراکسیون اصولگرایان مجلس تصمیم گرفت تا از مطهری دعوت کند در این زمینه توضیحاتی به هیئت ارائه دهد.

رهبر در رابطه با محور سوالات اعضای کمیته داوران فراکسیون اصولگرایان گفت: این دعوت پیرامون انتشار یادداشت وی در باب انتقاد از وقایع 14 خرداد در سایت تابناک و هم چنین انتقادات ناموجه وی به رئیس جمهور است.

خط و نشان مطهری برای شورای داوری فراکسیون اصولگرایان

اما علی مطهری در واکنش به این موضع هیات داوری، با خط و نشان کشیدن برای هیات داوری اعلام کرد که از حکم اخراج خود از سوی هیات داوری فراکسیون اصولگرایان استقبال می‌کند.

وی همچنین بر خلاف سخنان محمد تقی رهبر در مورد حضورش در جلسه هیات داوری فراکسیون اصولگرایان، اظهارداشت: به هیات مذکور گفتم که چون موضوع را رسانه‌ای کرده اید و مساله توام با توهین شده است؛ بنده از آمدن به شورای داوری معذور هستم.

مطهری همچنین اصولگرایان را به "انحراف"، "تملق" و "چاپلوسی" متهم کرد و گفت: اگر امثال من در فراکسیون اصولگرایان اخراج شوند جز تملق و چاپلوسی در فراکسیون چیزی باقی نمی‌ماند.

فحاشی علی مطهری به اصولگرایان

پس از این مسائل، پیش‌بینی می‌شد که وی دقت بیشتری در سخنان و مواضع خود به خرج دهد اما اهانت های وی در پشت تریبون مجلس شورای اسلامی، این موضوع را منتفی کرد.

وی اخیرا از تریبون مجلس با متهم کردن منتقدان مصوبه مجلس درباره دانشگاه آزاد به استفاده ابزاری از بیانات رهبر انقلاب، در سخنانی غیراخلاقی اظهار داشت: آقای حسینیان در صحبت‌های خود گفتند به این طرح رای بدهید تا مشکلات اصولگرایان حل شود اما باید گفت اصولگرایان هیچ مشکلی جز شما و امثال شما و آقای کوچک اف ندارند!

اما پس از این سخنان و اعتراض کوچک‌زاده، ناگهان وی، کوچک زاده را با عبارات رکیکی چون "خفه شو، بتمرگ سر جات" و یک لفظ غیرقابل انتشار دیگر آماج توهین های خود قرار داد.

رادیو سراسری هم که این جلسه را همانند دیگر جلسات علنی مجلس به صورت زنده پخش می شد، بلافاصله پس از اظهارات غیراخلاقی مطهری همانند مدیر جلسه علنی مجلس، اقدام به قطع صدای وی کرد.

ترک اصولگرایان و تشکیل فراکسیون جدید از سوی مطهری

پس از آنکه بزرگان فراکسیون اصولگرایان نسبت به سخنان توهین‌آمیز مطهری نسبت به رئیس جمهور واکنش نشان دادند و تعدادی از اعضای این فراکسیون نیز خواستار اخراج وی شدند، روز گذشته خبری مبنی بر تشکیل یک فراکسیون جدید از سوی علی مطهری منتشر شد.

مطهری هم با تائید راه‌اندازی این فراکسیون تاکید کرد: ما اصولی را به عنوان خط‌مشی اعلام می‌کنیم و هرکس که به آن اصول معتقد بود می‌تواند به عضویت فراکسیون در بیاید.

فعالان سیاسی معتقدند اگرچه علی مطهری خود را یک اصولگرای منتقد دولت می‌داند اما جدا شدن وی از فراکسیون اصولگرایان حاکی از آن است که جنس انتقادات اصولگرایان از دولت و رئیس جمهور با آنچه از سوی وی انتقاد نامیده می‌شود، متفاوت است.

دلیل این موضع آن است که اعضای مختلف فراکسیون اصولگرایان مجلس بارها انتقاداتی را به رئیس جمهور و دولت مطرح کرده اند اما بر خلاف آقای مطهری، آنان کوشیده اند که به حوزه اهانت و تخریب وارد نشود.

شاید به همین دلیل است که اظهارات تامل برانگیز مطهری حتی در رسانه های متعلق به اصولگرایان منتقد هم منتشر نمی شود و یا حتی درباره نادرستی آن سخن گفته می شود.

با این حال، به نظر می‌رسد با تشکیل یک فراکسیون جدید از سوی علی مطهری، وزن سیاسی وی و مدافعان ادبیات تند مطهری در میان مردم و نمایندگان روشن شود؛ بویژه اینکه حامیان رویکرد آقای مطهری عمدتا طیف نزدیک به سران فتنه بوده اند.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ